Grieķu cukini plācenīši - Kolokithokeftedes jeb κολοκυθοκεφτεδες
3. februāris, 2021 pl. 20:10,
Nav komentāru
Grieķu cukini plācenīši - Kolokithokeftedes jeb κολοκυθοκεφτεδες grieķu valodā. Lieliska veģetāra uzkoda, it īpaši kopā ar tzatziki par kuru jau rakstījām iepriekš! Un ātri uztaisāms ēdiens!
Bet nu ķeramies klāt pie darba!
Sastāvdaļas:
- 4-5 tases rīvēta cukini
- 2 ēdamkarotes sāls
- 1 tase drupināta feta siera
- 2 lielas olas, sakultas
- 3 svaigi sīpolloki, nomizoti un smalki sagriezti
- ¼ tase smalki sakapātas svaigas piparmētras
- ½ tējkarote melno piparu
- 1 ½ tase miltu
Pagatavošana:
Vispirms nomazgājam cukini un nogriežam tiem galus, bet nemizojam, sarīvējam ar visām mizām. Liekam sarīvētos cukini caurdurī, uzkaisam sāli un vienmērīgi samaisam. Noliekam caurduri izlietnē un ļaujam cukini notecēt 15-30 minūtes. Maigi saspiežam cukini ar rokām un nospiežam pēc iespējas vairāk ūdens.
Kamēr cukini notek, samaisam olas, lociņus, piparmētru, fetu un melnos piparus lielā bļodā. Pievienojam nospiesto cukini masu. Iemaisam pietiekoši daudz miltu, lai izveidotos mīksta mīkla, aptuveni 1 ½ tases.
Pannā ielejam olīveļļu aptuveni 3-4cm dziļumā, uzsildām uz vidējas uguns līdz 180-190◦C. Ja nav pieejams cepšanas termometrs, eļļas temperatūru var pārbaudīt iemetot eļļā nelielu daudzumu mīklas. Mīklai būtu nekavējoties jāsāk burbuļot un čurkstēt, bet eļļai nevajadzētu būt verdošai.
Kad eļļa ir karsta, ar rokām sataisām nelielus sagatavotās masas plācenīšus un tos vienu pēc otra liekam eļļā. Cepam aptuveni 2 minūtes katru pusi līdz tie kļūst vidēji zeltaini brūni.
Pēc izņemšanas no pannas leikam plācenīšus uz šķīvja ar papīra dvieļiem, lai tie atdzistu un galvenais - notecētu liekā eļļa.
Pasniedzam cukini plācenīšus ar tzaziki mērci.
Labu apetīti jeb καλή όρεξη (izrunā kali oreksi) grieķiski!