Visgardākās un sulīgākās krāsnī ceptās garneles
12. februāris, 2021 pl. 13:02,
Nav komentāru
Grieķu recepte garnelēm - visgardākās un sulīgākās krāsnī ceptās garneles kādas ir baudītas! Nav grūti uztaisīt - izcils ēdiens nedēļas nogales baudīšanai ...
Un tātad - sastāvdaļas:
500g lielas, atčaulotas un attīrītas garneles
½ tējkarote sarkano piparu pārslu
½ tējkarote ar sāls pārslām
3 ēdamkarotes Extra Virgin olīveļļas
1 vidēja lieluma sīpols, sakapāts
3 ķiploka daivas, saspiestas vai samaltas
200g konservētu saulē kaltētu tomātu vai vienkārši konservēti tomātu
½ tējkarote maltu smaržīgo piparu
½ tējkarote malta kanēļa
½ tase drupināta feta siera
2 ēdamkarotes kapātu svaigu diļļu
Ķeramies klāt pagatavošanai:
Uzsildam krāsni līdz 200◦C. Kamēr krāsns silst, noskalojam un nosusinām garneles sausas un liekam bļodā. Pievienojam sarkano piparu pārslas un sāli, liekam malā, lai pipari un sāls nedaudz "ievelkas" garnelēs.
Pārsmidzinām vai vienkārši ielejam nedaudz olīveļļu katliņā, kuru var likt arī pēc tam krāsnī, un sildam uz vidējas uguns. Liekam iekšā sakapātus sīpolus un ķiplokus, cepam līdz tie ir mīksti, nu apmēram 5 minūtes.
Tad piemaisām klāt garšvielas un gatavojam īsu brīdi - aptuveni 30 sekundes. Pievienojam tomātus un sautējam bez vāka apmēram 20 minūtes, ik pa laikam samaisot.
Ņemam nost no uguns un pievienojam šai mērcei garneles, to visu pārkaisām ar sadrupinātu feta sieru.
Cepam 15-18 minūtes vai līdz garneles ir gatavas (tas laiks mainās un ir atkarīgs no katras krāsns).
Pārkaisam pāri visam dilles un pasniedzam ar grauzdētu maizi pamērcēšanai mērcē.
Viss, gatavs! Un esi arī gatavs, ka ēdiens pazudīs zibensātri un tiks prasīts, vai ir papildporcijas