Skordalia jeb σκορδαλιά grieķu valodā - viegli uztaisāma mērcīte jebkurai dārzeņu platei, čipsiem vai grauzdētai maizītei!
24. janvāris, 2021 pl. 21:41,
Nav komentāru
Skordalia jeb σκορδαλιά grieķu valodā - viegli uztaisāma mērcīte jebkurai dārzeņu platei, čipsiem vai grauzdētai maizītei!
To ir pavisam vienkārši uztaisīt - te nu būs kā to izdarīt!
Sastāvdaļas skordalia mērcei:
- 1 vidēja izmēra kartupelis (apmēram 125 g)
- 2 lielas ķiploka daivas
- 1 tējkarote svaiga, malta rozmarīna
- 1/2 tējkarote kaltēta Grieķijas oregano jeb raudenes
- 1/2 ēdamkarote granātābolu etiķa
- 1 ēdamkarote grieķu jogurta
- sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Uzvāram kartupeli ar mizu tā, lai kartupeļa mīkstums būtu pēc iespējas sausāks, nomizojam to un samīcam.
Nomizojam ķiploku un saspiežam ar ķiploku spiedi, tad pievienojam kartupelim.
Lai "atdzīvinātu" kaltētā oregano jeb raudenes aromātu un garšu, pievienojam tai ½ tējkaroti vārīta ūdens un pēc 5 minūtēm izspiežam ūdeni, tad oregano būs daudz spēcīgāka garša un smarža
Pievienojam rozmarīnu, granātābolu etiķi, eļļu un grieķu jogurtu kartupeļa maisījumam, kārtīgi samaisām.
Pievienojam pēc garšas sāli un piparus kār arī nedaudz ūdens, ja nu mērce šķiet par biezu.
Viss. Gatavs!
Labu apetīti jeb καλή όρεξη (izrunā kali oreksi) grieķiski!