Olīvu maize
SASTĀVDAĻAS:
1 klaips baltmaizes (vislabāk bagete), sagriezta gareniski
400gr grieķu olīvas no www.griekija.lv
1 ēdamkarote sviesta istabas temperatūrā
1/2 glāze majonēzes
1 ēdamkarote rupji sasmalcināts rozmarīns
3 glāzes sarīvēts parmezāna siers
3 glāzes sarīvēts “dzeltenais” siers, piemēram, Gouda
Nedaudz sasmalcināti sarkanie pipari
GATAVOŠANA:
- Uzsilda cepeškrāsni 160–180 ° C temperatūrā.
- Kamēr cepeškrāsks silsts, rupji sagriež olīvas. Sajauc sviestu, majonēzi, Gouda sieru un olīvas traukā, rūpīgi samaisa. Tad biezi izklāj maisījumu uz maizes. Pa virsu pārkaisa parmezāna sieru.
- Cep 25 līdz 30 minūtes vai līdz siers ir izkusis un brūns.
Pēc izņemšanas no cepeškrāsns ļaujiet atpūsties gardumam 5 minūtes. Tad sagriez šķēlēs un centies vismaz vienu sev paņemt, jo šī uzkoda parasti pazūd ļoti ātri …
Labu apetīti!